Wat zit er in uw eten?

E-nummers gidsjeWe hebben een enorme keuze uit zoveel verschillende voedingsmiddelen, dat het je bijna duizelt. Onze voeding is al lang niet meer zo eenvoudig als vroeger, toen er nog geen moderne conserveermiddelen bestonden en allerlei andere additieven. Het 'Paleodieet' is de laatste tijd in trek. Daar kunt u zelf uitgebreid op 'Googlen'.

Wilt u meer weten over de toevoegingen aan het eten dat u koopt? Daartoe is het boekje 'Wat zit er in uw eten' een handige leidraad. En het past met gemak in je jaszak.

Lees meer...

Het belang van een 'warme start' van je dag

© Karla | Dreamstime Stock Photos  - saladVoedingsleer heeft een belangrijke plaats in de traditionele Chinese Geneeswijzen (naast acupunctuur, kruidengeneeskunde, TuiNa en Qi Gong). Dat is niet zo gek, want voeding heeft invloed op je gezondheid. Wanneer je op een juiste manier eet, zal dit uw lichaam optimale energie geven, een goede weerstand en vitaliteit.
Maar... wat is de juiste voeding? Dit verschilt natuurlijk per individu. En er zijn een heleboel specialisten die je op dit gebied verder kunnen helpen met een voedingsadvies op maat.
 
Toch willen we een paar basis-tips voor gezonde voeding noemen.

Lees meer...