ontspanningsmassage
Lichaamsmassage gericht op ontspanning

afspraak maken

Voor een echte ontspanningsmassage, in de zin van 'wellness massage', verwijzen wij u graag door naar diverse andere masseurs in de omgeving. 'Huh?' Denkt u nu natuurlijk. 'Waarom staat er dan ontspanningsmassage bij jullie aanbod?'

Specialisatie (pijn)klachten

In de afgelopen jaren hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd in het therapeutisch behandelen van pijnklachten door middel van traditionele Chinese medische massage: de Tuina massage en Tuina therapie.
Veel pijnklachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten e.d) zijn met Tuina Therapie goed te behandelen. De Tuina Therapie behandelingen worden (deels) vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent.

NA onze behandelingen is de kans groot dat u zich meer ontspannen voelt. Maar het zijn geen wellnessmassages (meer).

Zoekt u een ontspanningsmassage, omdat u last heeft van:

  • Vermoeidheid, prikkelbaarheid
  • Pijn, stijve spieren of gewrichten
  • Slecht kunnen slapen, veel piekeren
  • Emotionele disbalans
  • Hoofdpijn
  • Spanning in nek, schouders, hoofd
  • Algehele (te hoge) spierspanning
  • Concentratie problemen, vermoeide ogen
  • Hyperventileren
  • Stress?

Dan zou u weleens veel baat kunnen hebben bij een Tuina massage. Bij Tuina massage en Tuina therapie wordt namelijk gekeken naar de oorzaak van uw klachten, niet alleen de klacht zelf. Tuina is een traditionele Chinese geneeswijze. Er wordt gewerkt met specifieke technieken, acupunctuurpunten, meridianen om blokkades in het lichaam op te heffen en de energie weer vrij te laten stromen.

Misschien toch iets voor u, Tuina massage/Tuina therapie?

Heeft u pijnklachten, last van stijfheid in gewrichten of ledematen? Dan is Tuina Therapie - traditionele Chinese Medische massagetherapie een betere keuze. U bent van harte welkom in onze praktijk in Egmond-Binnen of in Alkmaar. Voordat een massage behandeling gegeven kan worden bekijken we of er contra indicaties aanwezig zijn. Daarom houden wij een intake gesprek voordat wij met een massage beginnen.

Waarschijnlijk ten overvloede maar bij deze toch vermeld: wij nemen ons vak serieus en geven geen erotische massage. Het is altijd goed van te voren te weten wat te verwachten en wat van je verwacht wordt.

 Dorn Methode - een aanvulling

Aan veel klachten kan overigens een scheefstand van bekken en/of wervelkolom ten grondslag liggen. In zo'n geval kan het heel nuttig zijn om naast de massage voor een behandeling met de Dorn Methode te kiezen. Bij de eerste behandeling kan meteen worden geconstateerd of er verschil is in beenlengte en of er sprake is van scheefstand in bekken en wervelkolom.