Controleer je zorgpolis vóór 31 december 2019

De zorgverzekeraars hebben hun vergoedingen voor 2020 bekendgemaakt. Diverse verzekeraars hanteren een lagere vergoeding voor acupunctuur dan vorig jaar of hebben acupunctuur uit hun aanvullende pakket verwijderd.

Wil jij ook in 2020 een goede vergoeding voor acupunctuur via je aanvullende verzekering?

Dan is het raadzaam om eerst goed te controleren wat je huidige verzekeraar wel of niet zal vergoeden in 2020. Het kan zinvol zijn om over te stappen. Let op! Overstappen moet je doen voor het eind van dit jaar. Anders wordt je huidige verzekering gewoon voortgezet. 

Acupunctuur en Tuina vallen onder je aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding per behandeling (dagvergoeding) en het totaalbedrag per jaar kunnen verschillen t.o.v. vorig jaar. Kijk dus goed of je huidige verzekering nog steeds past bij jouw zorg-wensen.

Neem als voorbeeld de zorgverzekering van VGZ. Uit het nieuwe vergoedingenoverzicht blijkt dat er volgend jaar flink wordt gekort in de vergoeding (aanvullend Best), van € 800 voor 2019 naar € 500 voor 2020. Daarnaast wordt de dagvergoeding verlaagd van € 45 naar € 40. Terwijl de premie voor het aanvullende pakket licht stijgt!

Dit kan een belangrijke reden om te checken welke verzekering volgend jaar beter aansluit bij jouw wens om acupunctuur in te zetten voor je eigen gezondheid.

Een overzicht van alle vergoedingen betreffende acupunctuur vind je op:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/acupunctuur