Bij wie kunt u terecht?

Ons team bestaat op dit moment uit twee therapeuten/ behandelaars: Henning en Mariana. Beide zijn gediplomeerd Tuina therapeut, Tuina masseur, Acupuncturist, sportmasseurDorn methode  behandelaar en klassiek masseur.
U bepaalt natuurlijk zelf van wie u een behandeling of consult wilt. Bij twijfel kunnen wij u adviseren.

Onze specialisatie is steeds meer de behandeling van (pijn)klachten. Hiervoor zijn Tuina Therapie en acupunctuur uitermate geschikt, omdat de Traditionele Chinese Geneeswijzen meer handvatten bieden om zowel het symptoom als de oorzaak ervan te vinden en te behandelen. Daarbij kunnen wij ook cupping en moxa inzetten.

Ook werken we veel met sporters. Denk hierbij aan het ondersteunen van herstel bij blessures, zorgen dat het lichaam beter in balans komt en blijft naast het sporten, voorbereiding en nazorg bij belangrijke sportprestaties/evenementen..

Heeft u vragen, kunt u altijd eerst contact met ons opnemen.

Hoe werken wij?

Onze benadering is holistisch: we benaderen het fysieke, geestelijke en emotionele niveau als een geheel, in plaats van op zichzelf staand. Is er op één niveau iets uit balans, dan wordt dit op andere niveaus voelbaar of zichtbaar.

 Henning Linde

Tuina therapeut Alkmaar, Sportmasseur AlkmaarVoordat wij in 2004 met ons eigen bedrijf begonnen, heb ik gewerkt bij de overheid als manager. Een van mijn taken was het begeleiden van zieke werknemers en de wet Poortwachter. Als zelfstandige gaf ik o.a. trainingen, heb ik coaches en councellors getraind en begeleid en een eigen coachingspraktijk opgezet. In mijn eigen praktijk gebruikte ik massage o.a. als ondersteuning om mensen weer te laten voelen en om de balans tussen lichaam en geest te steunen en waar mogelijk te helpen herstellen.

Massage is iets waar ik sinds mijn jeugd mee bezig ben. Omdat steeds meer mensen vroegen om massages en die oproep ook uit onze vriendenkring kwam, hebben wij besloten het nog serieuzer aan te pakken. Samen met Mariana begon ik aan de opleiding tot sportmasseur/verzorger. Na het behalen van het diploma besloten we ons verder te specialiseren in het behandelen van klachten met massage door middel van Tuina massage Tuina therapie, een zeer effectieve traditionele Chinese medische massage. Als Tuina therapeut help ik dagelijks mensen om van hun pijnklachten af te komen. Tuina kan geweldige resultaten geven. En sinds kort kan ik mijn behandelingen uitbreiden met acupunctuur.

Ik hou van massage. Het helpt mensen om weer bij zichzelf te komen. Het helpt te ontspannen, balans te herstellen, het lichaam te verstreken en te ondersteunen. Maar het komt ook tegemoet aan de natuurlijke behoefde om aangeraakt te worden. Het kan helpen om het emotionele evenwicht te handhaven of te herstellen en het lichaam helpen in het natuurlijke genezingsproces.

Voor mij is massage als meditatie. Opzij stappen en zien, voelen en doen wat er op dat moment gedaan moet worden. Er zijn, met volledige aanwezigheid en aandacht.

Bij Henning kunt u terecht voor

Mariana Linde

Sportmasseur Alkmaar, Tuinatherapeut AlkmaarTegenwoordig ben ik elke dag werkzaam in onze praktijk als Tuina Therapeut en Acupuncturist om mensen te helpen van hun (pijn)klachten af te komen. Zowel Tuina therapie als acupunctuur kunnen geweldige resultaten geven en dat is natuurlijk ons doel: het lichaam terug in balans brengen, zodat het herstelt en u weer pijnvrij verder kunt!

Voorheen werkte ik in de creatieve sector als artdirector en webdesigner. In 2000 begon het echter te kriebelen en besloot ik me te verdiepen in coaching, energetisch en therapeutisch werk. Daarnaast zocht ik naar concrete handvatten om de steeds terugkerende in-de-wandelgangen-counseling-gesprekken naar een ander niveau te tillen. Ik volgde een opleiding tot poly-energetish therapeut, maar iets ontbrak. In 2004 startte ik als zelfstandige in coaching en training, naast mijn creatieve werkzaamheden.

Computers maken steeds meer deel uit van ons werk- en privéleven. Ze vragen veel mentale energie en het is gemakkelijk om je lichaam(sbewustzijn) te verwaarlozen. Voor mij werd het steeds belangrijker om minder computer- en hoofdwerk en meer lichaamswerk en gevoelswerk te doen -massage had intussen al wel een plaatsje gevonden in mijn leven. In 2011 besloot ik te stoppen met coaching om ruimte daarvoor te creëren. Om het grondig aan te pakken volgde ik de HBO medische basiskennis en haalde mijn diploma in december 2012. Massage bleek voor mij de missing link in de voorgaande opleidingen. Na de opleiding tot sportmasseur heb ik me verder gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten en volgde de opleiding voor Tuina masseur, Tuina therapeut en acupuncturist.

Van de massagevormen vind ik het Tuina therapie het meest inzetbaar, omdat de TuiNa massagetechnieken overal voor gebruikt kunnen worden. Het is ook de massagevorm die het meest effectief is bij klachten (pijn, stijfheid, stagnatie). Tuina kan best pijnlijk zijn om te ervaren, maar het heeft veel resultaat. Acupunctuur is een prachtige aanvulling en geeft weer de mogelijkheid om nog meer verschillende klachten te kunnen behandelen.

Aanraking met aandacht is voor mij essentieel en ik zie en voel dagelijks hoe belangrijk het is voor de meeste mensen. Het is heerlijk om op mijn handen te vertrouwen -in plaats van op mijn hoofd-. Het lichaam spreekt zijn eigen taal, daar zijn geen woorden voor nodig. Tijdens mijn behandelingen ben ik voor 100% met mijn aandacht aanwezig, in openheid, met respect en warmte.

Bij Mariana kunt u terecht voor

Wat beweegt ons?

aandacht

In het jarenlang werken met mensen dmv coaching en trainingen werd ons steeds duidelijker dat een voornamelijk mentale benadering van problemen of anderszins uitdagende situaties een groot potentieel onbenut laat. Daarom verdiepten we ons in aanvullende technieken en methodieken, die het mogelijk maken om ook te kunnen werken met gevoelens, emoties, het onbewuste en intuïtie.

Lichaamswerk en allerlei soorten van beweging en ontspanning zijn een onmisbaar onderdeel in trainingen. Teveel mind en iedereen gaat met een zwaar hoofd en verkrampt lichaam naar huis... In coachingsgesprekken -en trajecten zetten we ook graag beweging in als onderdeel. Wandelen langs het strand of door de duinen is daar een goed voorbeeld van. Wanneer je lichaam beweegt, word je geest ook beweeglijker.

Massage heeft altijd onze interesse gehad. Vanuit onze holistische benadering in het streven naar gezondheid in de breedste zin van het woord hebben we besloten tot een professionalisering in massage.

Geluk en gezondheid

Gezondheid op geestelijk, emotioneel en fysiek vlak draagt ertoe bij dat je je gelukkig voelt.

Massage is een prachtig middel om met zorgzaamheid, respect en aandacht iemand te ondersteunen in een proces van (lichaams)bewustwording, lichaamsonderhoud en herstel, en om zichzelf tijd te gunnen voor rust en ontspanning. Massage bevordert op eenvoudige wijze het gevoel dat je 'lekker in je vel zit'.

Acupunctuur balanceert zowel lichaam als geest, pijn en ziekte wijzen op een disbalans. Acupunctuur versterkt en activeert het zelf-herstellend vermogen van je lichaam. Het kan bijzonder effectief zijn bij pijnbestrijding.