sportmassage
Massage gericht op wat sporters nodig hebben... maar niet alleen voor sporters

afspraak maken

Sportmassage is niet alleen voor sporters

Sportmassage wordt vanzelfsprekend veel toegepast in de sport. De aandacht is meer gericht op het lichaam in relatie tot de sport(en). Het bevordert herstel bij blessures en na zware trainingen. Blokkades in de spieren worden sneller opgeheven, waardoor de doorbloeding beter wordt en afvalstoffen en vocht beter worden afgevoerd. Dit vermindert de kans op blessures en versnelt het herstel.

Sportmassage is net als klassieke massage er op gericht om het natuurlijke fysieke evenwicht te onderhouden en/of terug te brengen. Sportmassage wordt uitgevoerd door een daarvoor speciaal opgeleide sportmasseur. Voor sportmassage in Noord-Holland kunt u zeker bij Corpus & Anima terecht.

Redenen om voor een sportmassage te kiezen

 • Optimaal willen kunnen presteren in de sport
 • Het voorkomen van blessures bij veel bewegen of juist wanneer je weinig beweegt
 • Herstel en begeleiding bij opgelopen blessures
 • Last van spierknopen, spierpijn en/of spierstijfheid door langdurig zware fysieke werkzaamheden in je werk
 • Na de training/wedstrijd een goede afvoer van afvalstoffen en conditie van de spieren bevorderen
 • Na intensief sporten of bewegen terwijl je weinig aan sport of beweging doet
 • Voor het trainen (of de wedstrijd) de spieren activeren voor een goede prestatie
 • Last van spierknopen, spierpijn en/of stijfheid na het trainen 
 • Ter voorbereiding om weer te gaan trainen na een herstelperiode
 • Last van RSI klachten
 • Klachten die uit het SI-gewricht komen

Mogelijkheden met sportmassage

Naast een ontspannende (sederende) effect kan bij sportmassage ook meer aandacht gegeven worden aan het activerende (voorbereidende) en herstellende effect. Dit om fysieke problemen te voorkomen en te verminderen. Te denken valt aan: o.a. spierknopen, stijfheid, bewegingsbeperking, (spier)pijn. Een goede massage zorgt o.a. voor het bevorderen van de bloedsomloop, de spierfunctie en het afvoeren van afvalstoffen. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de werking van massage waarover nog veel te leren valt.

Spierknopen en verklevingen kunnen stevig worden aangepakt en vastzittende spieren weer losgemaakt. De sportmasseur geeft, indien van toepassing, advies mbt bewegen, training en houding.

NIEUW: SportFIT massage

Sportmassage ondersteunt herstel. En de SportFIT massage helemaal! Bij deze massage werken wij met de F.I.T. sportbalsem (en massage-olie), die speciaal is ontworpen voor (sport)blessures en om het herstel te bevorderen. Een top product. Hier vindt u meer informatie over deze F.I.T. Sportbalsem. De F.I.T. sportbalsem is ook bij ons verkrijgbaar (in tubes van 100 ml) tegen een gereduceerd tarief.

Bent u herstellende van een (sport)blessure? Dan is de SportFIT massage een aanrader.

Technieken bij sportmassage

De massage is er op gericht om de algehele conditie te verbeteren en te stimuleren. Bij de sportmassage kunnen net als bij de klassieke massage verschillende technieken gebruikt worden zoals:

 • Palpatie
 • Intermitterend drukken
 • Effleurage (strijkingen)
 • Petrissage (knedingen)
 • Tapotage
 • Fricties
 • Schuddingen (direct, indirect)
 • Frotteren, huidrollen, plukken en andere specifieke huidtechnieken

Intake

Voordat een massage gegeven kan worden kijken we altijd of er contra indicaties aanwezig zijn. Dit gebeurt in de intake. Een functieonderzoek kan ook deel uitmaken van het traject, afhankelijk van de vraag of klacht waar iemand mee komt.

Een massage ter voorbereiding van een wedstrijd, eventueel aangevuld met een ondersteunende of preventieve bandage, is ook mogelijk. U bent welkom in onze praktijk in Egmond-Binnen. Bij een eerste gesprek kijken we altijd of er sprake is van een situatie waarvoor een functieonderzoek nodig is.

De sportmasseur

De gediplomeerde sportmasseur heeft een gedegen basiskennis van de anatomie (bouw) en fysiologie (werking) van het menselijk lichaam. Medische kennis van de bouw en functies van het menselijk lichaam is noodzakelijk om de reacties van belasting en de signalen van overbelasting op het menselijk lichaam te kunnen herkennen en voor de cliënt duidelijk te kunnen maken.

De sportmasseur is eveneens geschoold in klassieke massage, omdat dit de basis vormt voor de sportmassage.

Door het regelmatig bijwonen van bijscholing en 'opfris- lessen' waarborgt de gediplomeerde sportmasseur het op peil blijven en aanvulling van vakkennis en ervaring. Nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied worden bijgehouden en vaardigheden uitgediept.

Dorn Methode - een aanvulling

Aan veel klachten kan overigens een scheefstand van bekken en/of wervelkolom ten grondslag liggen. In zo'n geval kan het heel nuttig zijn om naast de massage voor een behandeling met de Dorn Methode te kiezen. Bij de eerste behandeling kan meteen worden geconstateerd of er verschil is in beenlengte en of er sprake is van scheefstand in bekken en wervelkolom.

Kijkt u ook eens naar de mogelijkheden voor TuiNa massage in Alkmaar, TuiNa massage in Egmond-Binnen | TuiNa FIT massage in Alkmaar of Egmond-Binnen.