klassieke massage
Activerende en balancerende lichaamsmassage

afspraak maken
In onze massagepraktijk in Egmond-Binnen kunt u ook terecht voor een klassieke massage. Klassieke massage is een manier van masseren die er op is gericht om de algehele fysieke conditie te verbeteren en te stimuleren. Naast een ontspannend effect is er bij klassieke massage meer aandacht voor het activerende effect. Een goede massage zorgt o.a. voor het bevorderen van de bloedsomloop, de spierfunctie en het afvoeren van afvalstoffen (depletie, ontwateren). Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de werking van massage.

Een klassieke massage behandeling is dus meer activerend. Natuurlijk werkt de massage ook door op het emotionele en mentale niveau. De houding en instelling van de masseur zijn eveneens belangrijk. Wij zorgen er natuurlijk voor dat we zelf goed in ons vel zitten.. Zodat we er voor 100% voor u kunnen zijn.

Voor wie / bij welke klachten is een klassieke massage aan te raden?

Een klassieke massage kan heilzaam en verkwikkend werken, en is heel geschikt bij de volgende klachten (maar niet uitsluitend):

 • Algehele vermoeidheid
 • Voorjaarsmoeheid
 • Ter ondersteuning van herstel van je fysiek conditie na een periode van ziekte
 • Last van spierknopen, spierpijn en/of spierstijfheid door langdurig zware fysieke werkzaamheden in je werk
 • Als je te weinig aan beweging toe komt en lekkerder in je vel wilt zitten
 • Bij hoofdpijn, nekklachten en schouderklachten door langdurige eenzijdige belasting, waardoor een slechte doorbloeding ontstaat)
 • Bij hoge en lage rugpijn
 • Wanneer je last hebt van een slechte doorbloeding (koude handen, koude voeten, zware benen, snel moe)
 • Als de fut er even uit is..
 • Last van RSI klachten
 • Klachten die uit het SI-gewricht komen
 • Bij een te hoge algehele spierspanning, gevoelige spieren

Klassieke massage wordt soms (onterecht) Zweedse massage genoemd. In de praktijk lopen klassieke en Sportmassage vaak in elkaar over, omdat een sportmasseur tevens wordt opgeleid tot klassiek masseur.

Tuina therapie en Tuina massage

Nu we steeds meer ervaring krijgen in de Chinese massage technieken, gebruiken we vaker Tuina therapie om pijnklachten en eigenlijk ook alle bovenstaande klachten te behandelen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, daarnaast hebben we gemerkt dat Tuina massagetherapie vanwege de rijke diagnostische en behandelmogelijkheden veel meer resultaat geeft.

Intake

U bent voor een klassieke massage behandeling van harte welkom in onze praktijk in Egmond-Binnen. Voordat een massagebehandeling gegeven kan worden is het raadzaam om te  bekijken of er contra indicaties aanwezig zijn. Daarom houden wij een intake gesprek voordat wij met een massage beginnen.

Een masseur opgeleid in klassieke massage heeft een gedegen kennis van de anatomie en werking van het menselijke bewegingsapparaat. Daarnaast kent hij de effecten van de technieken die hij kiest om een overwegend ontspannende, activerende of herstellende massage te geven. Afhankelijk van de klacht of vraag bepaalt hij de volgorde en toepassing van technieken, steeds afgestemd op de cliënt.

Tip: verwen cadeau met de massage cadeaubon

Wilt u iemand een verwencadeau geven? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een massage.  hier voor informatie over onze massage cadeaubon.

Dorn Methode - een aanvulling

Aan veel klachten kan overigens een scheefstand van bekken en/of wervelkolom ten grondslag liggen. In zo'n geval kan het heel nuttig zijn om naast de massage voor een behandeling met de Dorn Methode te kiezen. Bij de eerste behandeling kan meteen worden geconstateerd of er verschil is in beenlengte en of er sprake is van scheefstand in bekken en wervelkolom.

TuiNa massage en Tuina therapie

Wilt u eens iets anders ervaren, of heeft u pijnklachten in spieren of gewrichten? Dan is TuiNa massage of een misschien iets voor u. Heeft u pijn? Dan is TuiNa Therapie - traditionele Chinese Medische massagetherapie de uitkomst!