awareness massage
Massage die een brug slaat tussen coaching, energiewerk en massage

Uitgangspunt van Awareness Massage © is dat alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar uitoefent.

Een soepel en gezond lichaam bevordert emotionele en mentale flexibiliteit en gezondheid... en omgekeerd.

Mensen zijn vaak geneigd de oplossing van problemen vooral in hun hoofd (mind) te zoeken of in hun emoties, hierbij vergetend dat wij ook een fysiek lichaam hebben wat ook een grote rol speelt. Het is een oude wijsheid dat je niets moet uitsluiten als je verder wilt komen. Wil je je goed en gezond voelen, dan zal het niet helpen alleen maar op je gedachten en emoties te letten. Net zo weinig zin heeft het alleen je lichaam aandacht te geven en de andere twee geen waarde toe te kennen.

afspraak

Wat is Awareness massage©?

Awareness Massage © is een unieke massage door de combinatie van verschillende technieken met het intuïtief afstemmen op de cliënt, coaching en energiewerk. Deze vorm van massage wordt gekenmerkt door een aantal elementen.

  • Het eerste element is de massage zelf. Afhankelijk van de vraagstelling en eventuele klacht(en) zal de massage hierop worden aangepast.
  • Het tweede bestaat uit feedback die de masseur krijgt van het lichaam van degene die gemasseerd wordt. Een lichaam liegt niet, heeft geen agenda en weet/voelt precies wie het kan vertrouwen. Het is aan de masseur de feedback te vertalen naar de cliënt.
  • Een derde element is de feedback van de cliënt zelf en hoe hij/zij de informatie verwerkt en opneemt. Bij dit gedeelte is de masseur ook een coach en begeleider.
  • Een vierde is het openstellen van de masseur voor o.a. de energie van het lichaam zodat deze weer optimaal kan stromen.

Al deze elementen zijn met elkaar verbonden en tegelijkertijd aanwezig. Het is een organisch geheel met een eigen dynamiek.

Wat doet Awareness massage©?

De werking van de massage is gelijk aan de andere vormen. Bij Awareness massage ligt de nadruk meer op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en emoties. Awareness massage richt zich dus naast het lichaam ook op het psychische en bio-energetische deel van de mens. Het ontspant, geeft ruimte voor nieuwe inzichten en helpt het lichaam gezond te blijven. Juist in situaties die in emotioneel en geestelijk opzicht veel van je vragen, zal ook je lichaam meer spanning opbouwen. Wanneer je deze spanning d.m.v. massage doet verminderen, kun je ook op emotioneel en mentaal niveau weer meer ontspannen.

Door de unieke combinatie van de verschillende elementen kunnen lang vastzittende emoties loskomen en wordt de cliënt de mogelijkheid gegeven deze los te laten. Het kan zijn dat er nieuwe inzichten verkregen worden en duidelijkheid ontstaat waarom het lichaam bepaalde probleem gebieden heeft. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd zodat er ontspanning kan optreden en het lichaam de mogelijkheid krijgt zichzelf te genezen.

Er zijn twee manieren om Awareness massage© te geven:

  • Door de kleding heen. Hierbij blijft de cliënt gekleed. Deze massage kan op de stoel en/of de massage tafel plaats vinden. Doordat door de kleding heen wordt gewerkt, kan er minder diep op de spieren worden ingewerkt. Dit geeft natuurlijk wel een beperking wat met massage berijkt kan worden. maar wil niet zeggen dat de massage niet effectief is.
  • Direct op de huid. Dit is wat de 'uitgangshouding' aangaat een "klassieke" massage: Alleen dat deel van het lichaam wat wordt gemasseerd, is ontkleed en de rest van het lichaam wordt afgedekt met handdoeken tegen afkoelen.

Er kan veel gezegd worden over hoe en wat. Maar wat heb je daar aan? Als je meer wilt weten en/of voelen is de beste manier om het zelf te ondergaan. Je bent van harte welkom.

TIP: massage cadeaubon

Wilt u iemand een (Awareness) massage cadeau doen? Daarvoor hebben we een Massage Cadeaubon.

Dorn Methode - een aanvulling

Aan veel klachten kan overigens een scheefstand van bekken en/of wervelkolom ten grondslag liggen. In zo'n geval kan het heel nuttig zijn om naast de massage voor een behandeling met de Dorn Methode te kiezen. Bij de eerste behandeling kan meteen worden geconstateerd of er verschil is in beenlengte en of er sprake is van scheefstand in bekken en wervelkolom.