Kwaliteit

Het beroep van masseur is geen beschermd beroep. Iedereen mag zich masseur noemen. Om onze klanten zekerheid te geven en voor een degelijke basis in anatomie en fysiologie hebben wij een opleiding tot (sport)masseur/sportverzorger gevolgd bij een door de V.O.S. en N.E.S.M. erkend opleidingsinstituut.

Om juist en nog beter mensen met klachten te kunnen behandelen, kozen wij voor de opleiding tot Tuina masseur en Tuina Therapeut bij Bo-Yi Academie in Zoetermeer, de meest professionele (en geaccrediteerde) opleiding voor Tuina massage en Tuina Therapie in Nederland.

Zowel Henning als Mariana zijn gecertificeerd Tuina Therapeut en TuiNa masseurgediplomeerd sportmasseur en sportverzorger en klassiek masseur.

Wij zijn aangesloten bij de BMS (Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche). De BMS heeft een geschillencomissie en een klachtenregeling.

 

 HBO Medische Basiskennis

De HBO opleiding Medische Basiskennis, gevolgd door Mariana en binnenkort verplicht voor de meeste therapeuten, is geaccrediteerd door oa de FONG, VBAG, NFG, BALC, KTNO, en SKB. En natuurlijk CPION.

Bijscholingen, nascholing en verdieping

Aangezien er nogal wat beweging is in 'accreditatieland' en er weer nieuwe richtlijnen en eisen komen van het CPION, blijven we dit zorgvuldig in de gaten houden. We blijven ons graag professioneel verdiepen en volgen daarom naast verplichte bijscholing nog andere cursussen en opleidingen, er valt nog zoveel te leren.

Ook onze EH(S)O-vaardigheden worden elk jaar opgefrist en bijgepolijst.

Na onze verder verdieping in Traditionele Chinese medische massage (Tuina Therapie) en de afronding van onze opleiding tot Tuina Therapeut, hebben wij ons verdiept in de klassieke Acupunctuur. Moment zitten we in de afrondingsfase van de opleiding tot klassiek acupuncturist bij Academie Bo Yi in Zoetermeer.

De opleidingen in klassiek massage en sportmassage hebben wij gevolgd bij Opleiding Sportmassage Allround.

De opleiding HBO Medische Basiskennis werd gevolgd bij Con Amore (Utrecht en diverse andere locaties in het land).