Duizenden jaren oude therapeutische behandelmethode uit de TCGCupping

Vorig jaar heeft u de Olympische sporters er misschien mee gezien: gekleurde ronde plekken op hun lichaam. Ze lijken soms op blauwe plekken. Cupping wordt door sporters vaak gebruik voor een sneller herstel van spierweefsel of blessures. Maar het is veel breder inzetbaar. Bijvoorbeeld bij longproblemen (astma, chronische hoest. verkoudheid), gewrichtsproblemen, darmproblemen, sommige huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) en pijnklachten.

Cuppen wordt binnen de traditionele Chinese geneeswijze (TCG), en in onze praktijk, veel gedaan vanwege de effectiviteit van deze behandeltechniek. Vaak gebruiken we cupping als onderdeel van een Tuina therapie/Tuina massage behandeling.

Potjes

In onze praktijk staan een paar manden met glazen cups van diverse groottes. Ze zien er een beetje uit als mini-vissekommetjes. Regelmatig krijgen we de vraag waar die potjes goed voor zijn. De glazen cups worden gebruikt voor vuurcupping.

Lees meer...

Welke behandelingen worden vergoed door verzekeraars? *

Vergoeding van Tuina Therapie en acupunctuurbehandeling

Mariana is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, en Henning bij de Zhong, waardoor onze Tuina Therapie en Acupunctuur behandelingen in de meeste gevallen (gedeeltelijk) vergoed worden door uw verzekering - uiteraard wanneer u aanvullend verzekerd bent. Wij kunnen u hierover meer informatie geven.

 

 

 

* Aan deze informatie kunt u helaas geen rechten ontlenen. U dient altijd te checken met uw verzekeraar/zorgpolis.

Lees meer...

Wij gaan voor kwaliteit 

Masseur en Acupuncturist zijn geen beschermde beroepen. Iedereen mag zich masseur en kan zich acupuncturist noemen. Om onze klanten zekerheid en kwaliteit te bieden, hebben wij zorgvuldig gekozen voor geaccrediteerde en erkende opleidingsinstituten.

Zowel Henning als Mariana zijn gediplomeerd Tuina therapeut en Tuina masseur, gediplomeerd sportmasseur en sportverzorger, en gediplomeerd Acupuncturist.

Lees meer...

enthousiast

Regelmatig een massage bevordert je gezondheid

Massage heeft een directe uitwerking: 

  • Massage helpt spanning te voorkomen en af te bouwen.
  • Het bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en versterkt je immuunsysteem.
  • Massage helpt om je lichaam soepel te houden en je krijgt meer energie.
  • Het brengt je in balans: je gaat je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied lekker voelen.

Lees meer...

effecten van massageMassage kan een grote invloed uitoefenen op het lichaam en de geest. Er komen steeds meer onderzoeken en de inzichten van de effecten van massage nemen nog steeds toe. Heden ten dage zijn een aantal effecten bekend:

Lees meer...

Er zijn een aantal verklaringen wat de werking van massage aangaat:

  • Mechanische
  • Reflectorische
  • Chemisch biologisch
  • Psychisch
  • Bio energetisch

Lees meer...