Duizenden jaren oude therapeutische behandelmethode uit de TCGCupping

Vorig jaar heeft u de Olympische sporters er misschien mee gezien: gekleurde ronde plekken op hun lichaam. Ze lijken soms op blauwe plekken. Cupping wordt door sporters vaak gebruik voor een sneller herstel van spierweefsel of blessures. Maar het is veel breder inzetbaar. Bijvoorbeeld bij longproblemen (astma, chronische hoest. verkoudheid), gewrichtsproblemen, darmproblemen, sommige huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) en pijnklachten.

Cuppen wordt binnen de traditionele Chinese geneeswijze (TCG), en in onze praktijk, veel gedaan vanwege de effectiviteit van deze behandeltechniek. Vaak gebruiken we cupping als onderdeel van een Tuina therapie/Tuina massage behandeling.

Potjes

In onze praktijk staan een paar manden met glazen cups van diverse groottes. Ze zien er een beetje uit als mini-vissekommetjes. Regelmatig krijgen we de vraag waar die potjes goed voor zijn. De glazen cups worden gebruikt voor vuurcupping.

Lees meer...

Welke behandelingen worden vergoed door verzekeraars?

Update: CZ, Ohra en Nationale Nederlanden halen een aantal complementaire geneeswijzen uit de verzekering voor 2019.

Tuina Therapie zal door deze verzekeraars hoogstwaarschijnlijk niet vergoed worden in 2019. Acupunctuur wel. Er zijn nog meer behandelvormen die door deze verzekeraars niet meer zullen worden vergoed in 2019. Wij raden u aan goed uit te zoeken wat er door uw verzekering nog wel en wat niet meer vergoed zal worden in het komende jaar.


Wilt u dat uw Tuina behandelingen vergoed worden, dan moet u voor 2019 in ieder geval niet bij CZ, Ohra of Nationale Nederlanden zijn. Het is de moeite waard om uit te zoeken of andere complementaire geneeswijzen waar u gebruik van maakt, zoals orthomoleculaire geneeswijzen, nog wel door uw verzekering worden vergoed.

Vergoeding van Tuina Therapie behandeling

Mariana is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, waardoor vanaf eind september de Tuina Therapie behandelingen, uitgevoerd door Mariana, in de meeste gevallen (gedeeltelijk) vergoed worden door uw verzekering wanneer u aanvullend verzekerd bent. Wij kunnen u hierover meer informatie geven.

 

 

 

Vergoeding van Sportmassage door FBTO

Indien u verzekerd bent bij FBTO en een aanvullende verzekering heeft met de module Extra Zorg kunt u waarschijnlijk maximaal 150 euro per verzekerde per kalenderjaar vergoed krijgen. *

Lees meer...

Kwaliteit

Het beroep van masseur is geen beschermd beroep. Iedereen mag zich masseur noemen. Om onze klanten zekerheid te geven en voor een degelijke basis in anatomie en fysiologie hebben wij een opleiding tot (sport)masseur/sportverzorger gevolgd bij een door de V.O.S. en N.E.S.M. erkend opleidingsinstituut.

Om juist en nog beter mensen met klachten te kunnen behandelen, kozen wij voor de opleiding tot Tuina masseur en Tuina Therapeut bij Bo-Yi Academie in Zoetermeer, de meest professionele (en geaccrediteerde) opleiding voor Tuina massage en Tuina Therapie in Nederland.

Zowel Henning als Mariana zijn gecertificeerd Tuina Therapeut en TuiNa masseurgediplomeerd sportmasseur en sportverzorger en klassiek masseur.

Wij zijn aangesloten bij de BMS (Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche). De BMS heeft een geschillencomissie en een klachtenregeling.

 

Lees meer...

enthousiast

Regelmatig een massage bevordert je gezondheid

Massage heeft een directe uitwerking: 

  • Massage helpt spanning te voorkomen en af te bouwen.
  • Het bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en versterkt je immuunsysteem.
  • Massage helpt om je lichaam soepel te houden en je krijgt meer energie.
  • Het brengt je in balans: je gaat je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied lekker voelen.

Lees meer...

effecten van massageMassage kan een grote invloed uitoefenen op het lichaam en de geest. Er komen steeds meer onderzoeken en de inzichten van de effecten van massage nemen nog steeds toe. Heden ten dage zijn een aantal effecten bekend:

Lees meer...

Er zijn een aantal verklaringen wat de werking van massage aangaat:

  • Mechanische
  • Reflectorische
  • Chemisch biologisch
  • Psychisch
  • Bio energetisch

Lees meer...