Welke behandelingen worden vergoed door verzekeraars? *

vergoeding acupunctuur, tuinatherapie, massage, Dorn behandeling

Vergoeding van Tuina Therapie en acupunctuurbehandeling

Wij zijn aangesloten bij deberoepsverenigingZhong, waardoor onze Tuina Therapie en Acupunctuur behandelingen in de meeste gevallen (gedeeltelijk) vergoed worden door uw verzekering - uiteraard wanneer u aanvullend verzekerd bent. Wij kunnen u hierover meer informatie geven.

Lees meer...

Wij gaan voor kwaliteit 

Masseur en Acupuncturist zijn geen beschermde beroepen. Iedereen mag zich masseur en kan zich acupuncturist noemen. Om onze klanten zekerheid en kwaliteit te bieden, hebben wij zorgvuldig gekozen voor geaccrediteerde en erkende opleidingsinstituten.

Zowel Henning als Mariana zijn gediplomeerd Acupuncturist, Tuina therapeut en Tuina masseur, gediplomeerd sportmasseur en gecertificeerd Dorn Methode behandelaar.

Lees meer...

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg worden (wkkgz) worden gesteld. Corpus & Anima voldoet aan al deze eisen.

Hieronder een korte uitleg:

Uit onderzoek is gebleken dat cliënten niet altijd tevreden zijn over de manier waarop zorgaanbieders hun klacht afhandelen. De afhandeling van een klacht duurt lang en gebeurt vaak op een onpersoonlijke manier. Iedereen heeft recht op goede zorg. Wanneer mensen ontevreden zijn over de zorg dan moeten zij dit kunnen uiten. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Lees meer...

Duizenden jaren oude therapeutische behandelmethode uit de TCGCupping

Vorig jaar heeft u de Olympische sporters er misschien mee gezien: gekleurde ronde plekken op hun lichaam. Ze lijken soms op blauwe plekken. Cupping wordt door sporters vaak gebruik voor een sneller herstel van spierweefsel of blessures. Maar het is veel breder inzetbaar. Bijvoorbeeld bij longproblemen (astma, chronische hoest. verkoudheid), gewrichtsproblemen, darmproblemen, sommige huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) en pijnklachten.

Cuppen wordt binnen de traditionele Chinese geneeswijze (TCG), en in onze praktijk, veel gedaan vanwege de effectiviteit van deze behandeltechniek. Vaak gebruiken we cupping als onderdeel van een Tuina therapie/Tuina massage behandeling.

Lees meer...

enthousiast

Regelmatig een massage bevordert je gezondheid

Massage heeft een directe uitwerking: 

  • Massage helpt spanning te voorkomen en af te bouwen.
  • Het bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en versterkt je immuunsysteem.
  • Massage helpt om je lichaam soepel te houden en je krijgt meer energie.
  • Het brengt je in balans: je gaat je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied lekker voelen.

Lees meer...

effecten van massage

Massage kan een grote invloed uitoefenen op het lichaam en de geest. Er komen steeds meer onderzoeken en de inzichten van de effecten van massage nemen nog steeds toe. Heden ten dage zijn een aantal effecten bekend:

Lees meer...