Leer werken met de Dorn Methode

leren werken met de Dorn Methode

Praktische 2-daagse cursus over de Dorn Methode voor o.a. masseurs en therapeuten die met het lichaam werken.

Deze cursus wordt op uitnodiging gegeven.

Corpus & Anima heeft een 1-daagse en 2-daagse cursus 'Leren werken met de Dorn Methode' ontwikkeld, die ondermeer bij centrum Zonnekruid in Vaassen werd gegeven. Lees hier alles over deze cursus.

Voor wie?

Voor (sport)masseurs, personal trainers, bewegingstherapeuten e.a. kan het een geweldige aanvulling zijn in de praktijk om de oorsprong van juist deze klachten te kunnen aanpakken, waardoor het lichaam van de cliënt meer zal kunnen ontspannen en beter zal reageren op bijvoorbeeld een massage. Het is geen manuele therapie er wordt niets ‘gekraakt’.

 Heb je interesse in de Dorn Methode (als therapeut of masseur)? Helaas kun je deze niet meer via centrum Zonnekruid volgen. Maar bij voldoende deelnemers komen wij op uitnodiging deze cursus geven.

 

Ben je op zoek naar een behandelaar in de Dorn Methode? Vanaf januari 2017 geven wij ook Dorn Methode behandelingen in Alkmaar. En natuurlijk kun voor de Dorn behandeling ook in Egmond terecht.

Over Dorn

Dieter Dorn (1938-2011) ontwikkelde een manier om eenvoudig scheefstand in bekken en wervelkolom te corrigeren. Met deze zachte, dynamische wervel -en gewrichtsbehandeling kun je klachten die voortkomen uit scheefstand van benen, bekken en/of wervels op een eenvoudige manier helpen oplossen.

De zachte Dorn-behandeling blijkt effectief te zijn bij o.a. ischias, lumbago, scoliose, klachten aan het SI gewricht, (lage) rugpijn, hoofdpijnen, migraine, sommige enkel-, knie- en heupgewrichtsklachten, nek- en schouderklachten, spijsverteringsklachten, en andere pijn- en bewegingsklachten die hun oorsprong hebben in scheefstand van wervels of beenlengteverschil.

Door een val, klap, ongeluk, een verkeerde belasting of houding kan scheefstand in de wervelkolom ontstaan. Beenlengteverschil gaat hier vaak mee samen. Beenlengteverschil wijst bijna altijd op subluxatie (gedeeltelijk uit de kom raken) van het heupgewricht. De gewrichtsbanden en spieren raken daar aan gewend. Het is echter een extra belasting van het lichaam, die doorwerkt in knieën, enkels (compensatie, overbelasting) en de wervelkolom. Veel en lang met de benen over elkaar zitten of langdurig autorijden kan ook bijdrage aan beenlengteverschil.

Scheefstand vind je terug door het hele lichaam, en daarom werken we met het hele lichaam van beneden (spronggewricht) naar boven (hoofd).

Programma:

Na een stuk inleidende theorie ga je zelf aan de slag. Onder begeleiding oefen je met andere deelnemers en leer je:

-         hoe je beenlengteverschil op een juiste manier bij een cliënt kunt vaststellen en hoe dit te corrigeren;

-         hoe je een teveel aan ruimte in enkel-, knie-, heup- en schoudergewricht bij een cliënt kunt corrigeren;

-         hoe je een vastzittend SI-gewricht kunt herkennen en hoe dit te behandelen;

-         torsie en scoliose in de wervelkolom te herkennen/lokaliseren en hoe die te behandelen;

-         oefeningen die je de cliënt mee kunt geven om zelf thuis te doen;

-         iets over de relatie tussen bepaalde klachten en bepaalde ruggewervels;

-         wat de contra-indicaties zijn en waar je op moet letten bij deze behandeling.

 

LET OP: Een ‘degelijke’ kennis van de anatomie van de mens en het bewegingsapparaat is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk.

Voor deze cursus is het belangrijk om loszittende kleding te dragen en schoenen met platte zolen.

Docenten

Henning en Mariana Linde, werkzaam in hun praktijk in Egmond-Binnen als gediplomeerde masseurs (o.a. sportmassage, sportverzorging, klassieke massage, stoelmassage) met een gecombineerde achtergrond in management, diverse therapievormen, energetisch -en lichaamswerk en coaching.

Beiden zijn gediplomeerd behandelaar volgens de Dorn Methode, die zij in hun praktijk aanvullend gebruiken bij behandeling van klachten waarvoor deze behandelwijze geschikt is.

Accreditaties
KTNO - HBO niveau | LVNG | BATC, VBAG in behandeling

Tijd

Van 10:00 tot 16:30 uur

Deelname

€ 99,00 p.p.d.

Heb je inhoudelijke vragen over deze cursus of wil je weten of het iets voor je is? Neem dan gerust contact met ons op.