2 items tagged "tuina therapie"

Resultaten 1 - 2 van 2

Oefeningen voor stijve nek en schouders

oefeningen voor nek- en schouderpijn

Wat kun je zelf doen bij nekpijn, schouderpijn, stijve nek en schouders

Veel mensen die in onze praktijk komen hebben last van pijnlijke en stijve nek- en schouderspieren. Deze zijn vaak zó stijf geworden, dan het niet meer lukt om de nek of de schouders geheel te ontspannen.

Natuurlijk maken wij deze spieren weer los met behulp van Tuina massage, Tuina Therapie en/of acupunctuur. Bij erg vastzittende spieren passen we vaak cupping toe, en soms moxa.

Hoe langer je spieren erg vast zitten, hoe groter de kans dat we ze niet in één behandelingen weer helemaal los krijgen. Om te voorkomen dat de spanning in deze spieren zó erg opbouwt dat ze zelf niet meer kunnen ontspannen, is het goed om strekoefeningen te doen. En daarnaast is het verstandig om op je houding te letten.

Hier vind je een aantal fijne strekoefeningen voor je nek- en schouderspieren.

 

Cupping

Duizenden jaren oude therapeutische behandelmethode uit de TCGCupping

Vorig jaar heeft u de Olympische sporters er misschien mee gezien: gekleurde ronde plekken op hun lichaam. Ze lijken soms op blauwe plekken. Cupping wordt door sporters vaak gebruik voor een sneller herstel van spierweefsel of blessures. Maar het is veel breder inzetbaar. Bijvoorbeeld bij longproblemen (astma, chronische hoest. verkoudheid), gewrichtsproblemen, darmproblemen, sommige huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) en pijnklachten.

Cuppen wordt binnen de traditionele Chinese geneeswijze (TCG), en in onze praktijk, veel gedaan vanwege de effectiviteit van deze behandeltechniek. Vaak gebruiken we cupping als onderdeel van een Tuina therapie/Tuina massage behandeling.