9 items tagged "massage Egmond"

Resultaten 1 - 9 van 9

Stressfactoren in ons digitale tijdperk

Continue 'online'

In het snelle informatietijdperk waarin we leven zijn computers, tablets en smartphones niet meer weg te denken. in de laatste 30 jaar is ons leven ingrijpend veranderd. Een werkplek zonder computer is nauwelijks denkbaar. Op elk moment van de dag moeten (of kunnen) we beschikbaar zijn voor communicatie met anderen, vaak tegelijkertijd en via verschillende media.

Veelgestelde vragen over Massage bij Corpus & Anima, Egmond-Binnen

Vragen over massage

Mag ik zelf kiezen met wie ik een afspraak maak?

U bepaalt met wie u een afspraak maakt. Bij twijfel kunnen wij u adviseren.

Kan ik bij jullie pinnen?

Ja, het is mogelijk om via pin te betalen. U mag ook contant afrekenen na de behandeling.

Worden de behandelingen vergoed?

Sommige verzekeraars bieden in hun aanvullende pakket(en) een vergoeding aan voor (sport)massage. Als u wilt weten of (sport)massage vergoed wordt, kunt u het best contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. TuiNa massage wordt doorgaans (nog) niet vergoed, maar TuiNa Therapie wel. Per eind september 2018 worden Tuina Therapie behandelingen, gegeven door Mariana, (deels) vergoed als u aanvullende verzekerd bent.

Moet ik mijn eigen handdoeken meenemen?

Nee, dat is niet verplicht. Wanneer u ons echter wilt helpen om het milieu een beetje te sparen, mag het wel. U kunt dan 1 groot badlaken meenemen, dat u meerdere keren kunt gebruiken.

Waar moet ik rekening mee houden bij een massage?

Vooraf: wij stellen hygiëne op prijs en willen dit ook voor u zoveel mogelijk bewerkstelligen. Daarom is het praktisch als u voorafgaand aan de massage heeft gedoucht. Bij een voetmassage gaan we uit van schone voeten. Er is geen douche aanwezig in de praktijk. Het eventueel teveel aan olie wordt na afloop van de massage afgewreven om uw kleding te beschermen.

Na afloop: Het is aan te raden om ruimte voor uzelf in te plannen na een massage, zodat u zolang mogelijk kunt genieten van de rust en weldaad van de massage, en uw lichaam en geest deze tijd kunnen gebruiken om de massage optimaal te laten doorwerken.

Het is mogelijk dat u heel diep slaapt of juist heel veel droomt na een massage.

Moet ik helemaal naakt?

Nee, dat is absoluut niet noodzakelijk. U houdt altijd uw ondergoed aan.

Bij de meeste massages wordt direct op de huid gewerkt, vaak met olie, en is het gedeelte van het lichaam wat gemasseerd wordt, onbedekt. Awareness massage en stoelmassage kunnen ook worden gegeven als u gekleed bent. U kunt aanhouden wat u wilt, zolang het mogelijk is om bijv. bij een beenmassage de benen te kunnen masseren op de huid. Verder wordt uw lichaam zoveel mogelijk met handdoeken afgedekt tegen afkoeling, en is steeds alleen het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt, onbedekt.

Is sportmassage alleen voor sporters?

Sportmassage is ontwikkeld om sporters van alle niveaus optimaal te kunnen begeleiden, bijv. door het activeren van de spieren voor een wedstrijd, het geven van een herstel-bevorderende massage na afloop van een sportieve inspanning, het ondersteunen van een optimale conditie van het lichaam en de spieren na een blessure of tussen periodes van sporten in.

Dit is natuurlijk niet alleen maar voor sporters. In de praktijk blijkt wel dat juist mensen die veel sporten, eerder behoefte hebben aan massage en begeleiding die het uitoefenen van hun sport optimaal ondersteunt.

Wat zijn de kosten van een massage?

De kosten van een massage zijn afhankelijk van wat voor massage er wordt gegeven en hoelang de massage duurt. Onze tarieven vindt u hier.

Ik wil iemand een massage kado doen. Hebben jullie een kadobon?

Jazeker! U geeft het soort behandeling en de duur aan en na ontvangst van uw massage kadobonbetaling wordt de cadeaubon u per post toegestuurd. Kijk hier voor alle informatie over  de Massage Cadeaubon bij Corpus & Anima.

 

Ik wil een coachingstraject met af en toe een ondersteunende massage. Is dat mogelijk?

Jazeker. In overleg wordt met u afgestemd op welke momenten in het coachingstraject dit het best aansluit.

endfaq

{accordionfaq faqid=accordion1 faqclass="cupertinofaq greenarrow headerbackground headerborder contentbackground contentborder round3" active=0}

 

Heeft u een andere vraag? Deze kunt u stellen via het contactformulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Veelgestelde vragen over TuiNa massage en Tuina Therapie bij Corpus & Anima, Egmond | Alkmaar

Vragen over TuiNa massage en TuiNa therapie

Wat is het verschil tussen TuiNa massage en TuiNa therapie?

TuiNa (spreek uit: twie-na) massage is een traditionele Chinese medische massage. De Chinese traditionele geneeskunde bevat uit drie hoofddisciplines: Kruiden, Acupunctuur en TuiNa. Veel ziekenhuizen in China hebben een eigen TuiNa afdeling waar patiënten behandeld worden.

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) werkt o.a. met meridianen, acupunctuurpunten en de 5 elementenleer. Er wordt gebruik van verschillende diagnostische methodes bij al deze behandelwijzen, zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de tong, wordt de pols gevoeld, worden er veel gesteld om een totaalbeeld te vormen van uw klacht in relatie tot uw fysieke en mentale gesteldheid.

Bij TuiNa massage gebeurt dit in beperkte vorm, bij TuiNa therapie is dit een uitgebreider onderdeel van de anamnese.

Bij TuiNa therapie wordt er een intake gehouden met een vraaggesprek, inclusief pols- en tongdiagnose, waarbij een (chinese) diagnose en behandelplan wordt opgesteld om uw klachten te behandelen. TuiNa therapie (gegeven door Mariana) wordt, indien u aanvullend verzekerd bent, voor een deel vergoed door uw verzekeraar.

Wanneer zou TuiNa massage of TuiNa therapie voor mij goed zijn?

TuiNa Therapie is heel geschikt voor de behandeling van pijnklachten, en TuiNa massage is ook goed in te zetten ter ondersteuning van algehele gezondheid en bij stresspreventie en stress gerelateerde klachten. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Vermoeidheid,
 • Last van spierknopen, spierpijn en/of spierstijfheid
 • Frozen shoulder, RSI klachten
 • Sommige gewrichtsklachten
 • Rugklachten
 • Knieklachten
 • Hoofdpijn, nekklachten en schouderklachten
 • Stress
 • Stemmingswisselingen, depressiviteit, maar ook een kort lontje hebben of opvliegend zijn
 • Wanneer ju last heeft van een slechte doorbloeding (koude handen, koude voeten, zware benen, snel moe)
 • Klachten die uit het SI-gewricht komen
 • Bij een te hoge algehele spierspanning, gevoelige spieren
 • Sommige buikklachten (werkt ook heel goed bij kinderen)
 • Fybromyalgie

Mag ik zelf kiezen met wie ik een afspraak maak?

U bepaalt met wie u een afspraak maakt. Bij twijfel kunnen wij u adviseren.

Wat zijn de kosten van een TuiNa massage?

Op deze pagina vindt u alle tarieven

Worden Tuina massage behandelingen vergoed?

TuiNa massage wordt doorgaans (nog) niet vergoed, maar TuiNa Therapie wel. Na voltooiing van onze opleiding tot TuiNa Therapeut, zullen we bekend maken wanneer deze behandelingen worden vergoed.

Ik wil iemand een TuiNa massage kado geven. Hebben jullie een kadobon?

Jazeker! U geeft het soort behandeling en de duur aan en na ontvangst van uw massage kadobonbetaling wordt de cadeaubon u per post toegestuurd. Kijk hier voor alle informatie over  de Massage Cadeaubon bij Corpus & Anima.

 

endfaq

{accordionfaq faqid=accordion3 faqclass="cupertinofaq greenarrow headerbackground headerborder contentbackground contentborder round3" active=0}

 

 

Heeft u een andere vraag? Deze kunt u stellen via het contactformulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Acupunctuur, Massage, Tuina Therapie en Dorn Methode behandelingen

enthousiast

Acupunctuur, TuiNa massage, Sportmassage, Dorn Methode behandeling

Corpus & Anima is gevestigd in Alkmaar en Egmond-Binnen. Je kunt bij ons terecht voor:

TuiNa Therapie en TuiNa massage

Acupunctuur

sportmassageSportmassage

klassiekAnti-stress massage

stoelmassageStoelmassage

bedrijfsmassageMassage bij bedrijven

Wij geven geen erotische massages.

Ben je benieuwd wat Tuina Therapie, Sportmassage of een Dorn methode behandeling voor je kan doen? Bel direct voor een afspraak (072-8888787) en kom het ervaren.

Massage bevordert het natuurlijke genezingsproces van je lichaam en vermindert stress

enthousiast

Regelmatig een massage bevordert je gezondheid

Massage heeft een directe uitwerking: 

 • Massage helpt spanning te voorkomen en af te bouwen.
 • Het bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en versterkt je immuunsysteem.
 • Massage helpt om je lichaam soepel te houden en je krijgt meer energie.
 • Het brengt je in balans: je gaat je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied lekker voelen.

Massage: waarom regelmatig een massage goed voor je is

enthousiast

Massage: wat brengt het je?

Massage heeft een directe uitwerking. Massage helpt spanning te voorkomen en af te bouwen. Het bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Massage helpt om je lichaam soepel te houden en je krijgt meer energie. Het brengt je in balans: je gaat je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied lekker voelen. Wie lekker in zijn vel zit, is beter opgewassen tegen allerlei vormen van stress en irritatie.

Massage bij pijn

Massage is bij pijnklachten een weldaad voor je lichaam, vermindert de pijn en bevordert het herstel. Bij pijnklachten is een TuiNa massage of TuiNaFIT massage heel geschikt.

Lees hier meer over de kracht van aanraken, versterking van je immuunsysteem, wellness, emotionele balans en beter contact met jezelf en met je lichaam.

Ben je benieuwd wat massage voor je kan doen? Maak een afspraak (072-8888787) en kom het ervaren. Je kunt natuurlijk ook iemand anders verrassen met onze massage cadeaubon.

Over Corpus & Anima

In het Latijn betekent 'corpus': lichaam en 'anima' o.a: geest, adem, psyche, ziel, gemoed, of 'het geheel van gedachten, gevoelens en emoties in een menselijk wezen'.

Wij werken vanuit een holistische visie. Je kunt op verschillende niveaus goed of juist slecht in je vel zitten: geestelijk, emotioneel, fysiek... werk je aan gezondheid op een van deze niveaus, dan heeft dat zijn invloed op de andere niveaus. Is iemand bijvoorbeeld lichamelijk uit balans, dan heeft dat invloed (uiteindelijk) op zijn geestelijk en emotioneel welzijn. Massage werd door de Chinezen en de Grieken reeds erkend om de heilzame werking ervan op lichaam en geest. Door massage worden bepaalde chemische processen in het lichaam geactiveerd, die ook weer van invloed zijn op ons humeur. Andersom: wanneer iemand regelmatig mediteert (wat de geest kalmeert), heeft dat een gezondheidsbevorderende uitwerking op het lichaam en ook op de emotioneel balans.

Door massage werk je zowel met het lichaam als met de geest.

Voor TuiNa massage en Sportmassage in Noord-Holland: Corpus & Anima

TuiNa massage is bij uitstek geschikt als massage bij pijnklachtenSportmassage is niet alleen voor sporters, maar ondersteunt eveneens uw gezondheid en herstelvermogen. Als extra steun bij het herstellen van blessures kun je kiezen voor SportFIT massage of TuiNaFIT massage.

Omdat al onze massages gebaseerd zijn op een holistische visie, kun je ook spreken van een holistische massage, onafhankelijk van de toegepaste technieken.

Wij werken met enthousiasme, aandacht, respect en nemen de tijd voor je.

 

Wanneer geen massage?

Contra-indicaties voor massage

In een aantal gevallen is het af te raden om een massage te ondergaan (algehele contra-indicatie). Bij sommige klachten is het beter om bepaalde lichaamsdelen niet te laten masseren (plaatselijke contra-indicatie). En in sommige gevallen mag er wel gemasseerd worden, maar dient de techniek te worden aangepast (relatieve algehele of plaatselijke contra-indicatie). Massage hoort het welbevinden te bevorderen en niet te verslechteren. Gezien de uitwerking die massage kan hebben, wordt hieronder een aantal algehele en lokale contra-indicaties opgenoemd.

Staar je niet blind op wat hier beschreven staat, als je denkt dat je wel gemasseerd kunt en wilt worden, overleg dan met je arts! Massage geschiedt altijd op eigen risico. Het is jouw lichaam. Je hebt er maar één en wij zijn er voorstander van aan dat je er goed zorg voor draagt. Bij twijfels altijd een arts raadplegen. Jouw gezondheid staat altijd voorop!

Algehele (absolute) contra indicatie:

er mag niet worden gemasseerd bij o.a.:

 • Antibiotica (overleg met je arts)
 • Hartklachten en hartafwijkingen (door ontspanning kan hartritme dalen. Overleg met je arts)
 • Bloedverdunners (overleg met je arts)
 • Medicijnen met gele waarschuwingssticker (overleg met je arts)
 • Eerste 3 maanden van een zwangerschap (foetus kan loslaten)
 • Koorts (kans op verergering door toename van de stofwisseling)
 • Onbekende/veel pijn (door de pijn ontstaat een grote afweerspanning, massage heeft dan weinig tot geen zin/nut, bovendien weet je niet wat er aan de hand kan zijn)
 • Kanker (overleg met uw arts, in sommige gevallen kan het juist goed zijn)
 • Steenpuisten (besmettingsgevaar en uitbreidingsgevaar)
 • Slechte algemene toestand (onvoldoende verwerking van massageprikkels)
 • Extreme vermoeidheid/uitputting (onvoldoende verwerking van massageprikkels)
 • Besmettelijke huidaandoeningen (i.v.m. besmetting en prikkeling van het proces, daardoor gevaar van uitbreiding of verergering)
 • Infecties zoals griep, verkoudheid, keelontsteking enz. (gevaar om nieuwe acute fase op te wekken omdat het proces geprikkeld word)

Absolute plaatselijke contra indicatie:

Niet op het desbetreffende lichaamsdeel waar het zich bevindt, de rest van het lichaam kan wel

 • Acuut trauma, verwonding, letsel, blauwe plekken of zwelling(en)
 • Ontstekingen of tumoren (kans op verergering of verspreiding)
 • Verdikkingen, waarbij twijfel is over de oorzaak  

Relatief algehele of plaatselijke contra indicaties:

Er mag wel worden gemasseerd als rekening wordt gehouden met de plaats, tijdstip,  dosering of techniek

 • Pijnstillers (prikkels worden minder goed verwerkt)
 • Antidepressiva (overleg met je arts). Interessante link
 • Actieve ontstekingen (o.a. bij reuma, massage kan dit doen verergeren)
 • Verwondingen (schaaf,-snij,-steek- of brandwonden zijn erg onprettig om te worden gemasseerd)
 • Oedeemvorming (zwelling, vochtophoping waarbij twijfel is over de oorzaak)
 • Ontstekingen van de vaten (beschadiging van de verzwakte vaten door de druk)
 • Spataderen
 • Zenuwontsteking (overgevoeligheid van de regio waar de ontsteking is)
 • Onderhuidse bloedingen
 • Psoriasis
 • Trombose

Tarieven massage, acupunctuur en Dorn Methode, Corpus & Anima | Egmond | Alkmaar

Tarieven

Vergoeding van uw behandeling door verzekeraars:

Acupunctuur en Tuina Therapie -behandelingen, gegeven door Henning of Mariana, worden in de meeste gevallen (deels) vergoed indien u aanvullend bent verzekerd voor alternatieve geneeswijzen*.

*U dient dit zelf na te vragen/te controleren bij uw verzekering.

tarieven

Acupunctuur

 • Eerste consult (intake + behandeling, ca 1,5 uur): € 80,-.
  Pols-en tongdiagnostiek alsmede een vraaggesprek maken deel uit van de intake.
 • Vervolgconsult: € 60,-

Tuina Therapie

 • TuiNa Therapie:
  • Eerste consult (intake + behandeling, ca 1,5 uur): € 80,-.
   Pols-en tongdiagnostiek alsmede een vraaggesprek maken deel uit van de intake.
  • Vervolgconsult: € 60,-

Sportmassage, Tuina massage, anti-stress massage

 • 30 minuten: € 30,-
 • 45 minuten: € 45,-
 • 60 minuten: € 60,-
 • 90 minuten: € 90,-
 • Bandageren en tapen incl. materiaal en eventueel advies: € 20,00

Dorn Methode behandeling

 • Eerste consult (intake + behandeling) ca 1,5 uur: € 70,00
 • Vervolgbehandeling (ca 30 min): € 35,00

Bedrijfsmassage

 • Massage en/of sportverzorging bij bedrijven, sportverenigingen of tijdens evenementen: Wij stellen hiervoor na overleg een offerte op maat voor u samen.
 • Stoelmassage op locatie / in het bedrijf:
  • Massage 15 min. (op locatie bij bedrijven min. 8 dlnrs.): € 15,00 pp
  • Massage 20 min. (op locatie bij bedrijven min. 6 dlnrs.): € 20,00 pp
  • Massage 30 min. (op locatie bij bedrijven min. 4 dlnrs.): € 30,00 pp

Betaalwijze:

Na afloop van het consult kunt u direct contant betalen of pinnen. Uiteraard ontvangt u een factuur.
Indien u contant betaalt, waarderen we het als u gepast kunt betalen.

 

Contact -en route informatie Corpus & Anima | Massage Egmond-Binnen

Corpus & Anima Egmond-Binnen

Adres -en contactgegevens
Corpus & Anima in Egmond-Binnen:

Massage, Dorn Methode behandeling, Tuina Therapie

Graag bellen op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur.

Een afspraak maken kan ook via het aanvraagformulier.
Heeft u vragen, dan kunt u bellen maar ook het contactformulier gebruiken.

Openingstijden

Op werkdagen tussen 10:00 en 18:30 uur.


Adres -en contactgegevens Corpus & Anima Alkmaar:

Massage, Dorn Methode behandeling, Tuina Therapie in Alkmaar


Plattegrond Egmond-Binnen

 massage en acupunctuur in Egmond-Binnen

Route

Komt u met de auto dan kunt u de route ook opzoeken via een routeplanner die u zal helpen ons te vinden. Voor een deur-tot-deur reisadvies met het openbaar vervoer verwijzen wij  naar www.9292ov.nl