2 items tagged "cupping"

Resultaten 1 - 2 van 2

Cupping

Duizenden jaren oude therapeutische behandelmethode uit de TCGCupping

Vorig jaar heeft u de Olympische sporters er misschien mee gezien: gekleurde ronde plekken op hun lichaam. Ze lijken soms op blauwe plekken. Cupping wordt door sporters vaak gebruik voor een sneller herstel van spierweefsel of blessures. Maar het is veel breder inzetbaar. Bijvoorbeeld bij longproblemen (astma, chronische hoest. verkoudheid), gewrichtsproblemen, darmproblemen, sommige huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) en pijnklachten.

Cuppen wordt binnen de traditionele Chinese geneeswijze (TCG), en in onze praktijk, veel gedaan vanwege de effectiviteit van deze behandeltechniek. Vaak gebruiken we cupping als onderdeel van een Tuina therapie/Tuina massage behandeling.

We zijn er weer!

8 Augustus

We zijn weer druk aan de slag na een paar weekjes van ontspanning en opladen. Heerlijk.

LET OP: heeft u een afspraak bij Corpus & Anima op vrijdag 12 augustus? Houd u er dan rekening mee dat het jaarlijkse evenement 'Egmond Op Z'n Kop' op deze vrijdag begint, en wel met de 'grijze markt'.

Het dorpscentrum (Abdijlaan, de Adelbertusweg, de Herenweg en de Kerklaan) is daardoor afgesloten voor doorgaand verkeer.

Over Sporters en Cupping

Nu de Olympische spelen aan de gang zijn, even een informatief filmpje over cupping, een methode die gebruikt wordt in o.a. de traditionele chinese geneeskunde. Met dank aan 'Now This'.

Bekijk hier het filmpje over cupping en atleten op de Facebook pagina van Corpus & Anima.