8 items tagged "Tuina massage Alkmaar"

Resultaten 1 - 8 van 8

Verhuisd in Alkmaar: Corpus & Anima in De Ondernemerstuin Alkmaar

Per 1 maart 2018 verhuist Corpus & Anima in Alkmaar naar een nieuw adres: De Ondernemerstuin in Alkmaar. We zijn in de maand februari druk aan het klussen om onze nieuwe praktijkruimte in te richten.

Onze praktijk in Egmond-Binnen blijft natuurlijk ook gewoon geopend.

 

De locatie:

De Ondernemerstuin is met de bus bereikbaar, u kunt er gratis parkeren en er is naast ruim voldoende wachtruimte ook de gelegenheid om iets te drinken of te eten (bij Miss Bell, gevestigd op de begane grond van het gebouw).
Er is een lift en het gebouw is rolstoel-toegankelijk. De Ondernemerstuin ligt vlak bij De Hortus Alkmaar, een bezoekje waard!

 

Adresgegevens Praktijk Corpus & Anima in Alkmaar

 • De Ondernemerstuin
 • Berenkoog 35
 • 1822 BH Alkmaar

Mariana en Henning zullen elk op andere dagen in Alkmaar praktijk houden. Bel ons voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Corpus & Anima vanaf januari 2017 ook in Alkmaar

Corpus & Anima - Tuina Massage en Sportmassage in AlkmaarVanaf januari 2017 kunt u ook voor massagebehandelingen bij Corpus & Anima terecht in Alkmaar. Onze praktijk in Egmond-Binnen blijft daarnaast gewoon geopend.

Update: de nieuwe locatie van onze praktijkruimte in Alkmaar is in De Ondernemerstuin, Berenkoog 35, 1822 BH, Alkmaar.
Mariana en Henning werken elk op andere vaste dagen van de week in Alkmaar en in Egmond-Binnen. Bel ons voor meer informatie en om een afspraak te maken.

In Alkmaar geven wij:

 • TuiNa massage - een uitstekende massage bij pijnklachten, ter ondersteuning van algehele gezondheid, bij stresspreventie en klachten veroorzaakt door stress. Tuina massage is een traditionele Chinese medische massage, waarbij indien van toepassing ook gebruik kan worden gemaakt van Cupping en Moxa.
 • Sportmassage - deze wordt vanzelfsprekend veel toegepast in de sport. De aandacht is meer gericht op het lichaam in relatie tot de sport(en). Het bevordert herstel bij blessures en na zware trainingen, hoewel we hier moeten toevoegen dat TuiNa massage daar ook zeer geschikt voor is.
 • Klassieke massage - een algemeen activerende en balancerende lichaamsmassage.
 • Intuïtieve massage - een massage waarbij we geen methode volgen, maar onze intuïtie en handen.
 • Behandelingen met de Dorn Methode - bij klachten die voortkomen uit scheefstand in bekken en wervelkolom. Lees hier meer over de Dorn behandeling.

Over massage- en TCG-praktijk Corpus & Anima

Corpus & Anima is gevestigd in Egmond-Binnen en in Alkmaar

Je kunt bij ons terecht voor diverse soorten massagebehandelingen, zoals TuiNa massage, Sportmassage, Awareness massage, Stoelmassage, en Massage bij bedrijven.
Daarnaast werken wij met de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) TuiNa Therapie en Acupunctuur.

TuiNa massage

Tuina massage

Bron afbeelding: Wellcome Library, London

Traditionele Chinese medische massage | bij pijnklachten en stress

Veelgestelde vragen over TuiNa massage en Tuina Therapie bij Corpus & Anima, Egmond | Alkmaar

Vragen over TuiNa massage en TuiNa therapie

Wat is het verschil tussen TuiNa massage en TuiNa therapie?

TuiNa (spreek uit: twie-na) massage is een traditionele Chinese medische massage. De Chinese traditionele geneeskunde bevat uit drie hoofddisciplines: Kruiden, Acupunctuur en TuiNa. Veel ziekenhuizen in China hebben een eigen TuiNa afdeling waar patiënten behandeld worden.

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) werkt o.a. met meridianen, acupunctuurpunten en de 5 elementenleer. Er wordt gebruik van verschillende diagnostische methodes bij al deze behandelwijzen, zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de tong, wordt de pols gevoeld, worden er veel gesteld om een totaalbeeld te vormen van uw klacht in relatie tot uw fysieke en mentale gesteldheid.

Bij TuiNa massage gebeurt dit in beperkte vorm, bij TuiNa therapie is dit een uitgebreider onderdeel van de anamnese.

Bij TuiNa therapie wordt er een intake gehouden met een vraaggesprek, inclusief pols- en tongdiagnose, waarbij een (chinese) diagnose en behandelplan wordt opgesteld om uw klachten te behandelen. TuiNa therapie (gegeven door Mariana) wordt, indien u aanvullend verzekerd bent, voor een deel vergoed door uw verzekeraar.

Wanneer zou TuiNa massage of TuiNa therapie voor mij goed zijn?

TuiNa Therapie is heel geschikt voor de behandeling van pijnklachten, en TuiNa massage is ook goed in te zetten ter ondersteuning van algehele gezondheid en bij stresspreventie en stress gerelateerde klachten. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Vermoeidheid,
 • Last van spierknopen, spierpijn en/of spierstijfheid
 • Frozen shoulder, RSI klachten
 • Sommige gewrichtsklachten
 • Rugklachten
 • Knieklachten
 • Hoofdpijn, nekklachten en schouderklachten
 • Stress
 • Stemmingswisselingen, depressiviteit, maar ook een kort lontje hebben of opvliegend zijn
 • Wanneer ju last heeft van een slechte doorbloeding (koude handen, koude voeten, zware benen, snel moe)
 • Klachten die uit het SI-gewricht komen
 • Bij een te hoge algehele spierspanning, gevoelige spieren
 • Sommige buikklachten (werkt ook heel goed bij kinderen)
 • Fybromyalgie

Mag ik zelf kiezen met wie ik een afspraak maak?

U bepaalt met wie u een afspraak maakt. Bij twijfel kunnen wij u adviseren.

Wat zijn de kosten van een TuiNa massage?

Op deze pagina vindt u alle tarieven

Worden Tuina massage behandelingen vergoed?

TuiNa massage wordt doorgaans (nog) niet vergoed, maar TuiNa Therapie wel. Na voltooiing van onze opleiding tot TuiNa Therapeut, zullen we bekend maken wanneer deze behandelingen worden vergoed.

Ik wil iemand een TuiNa massage kado geven. Hebben jullie een kadobon?

Jazeker! U geeft het soort behandeling en de duur aan en na ontvangst van uw massage kadobonbetaling wordt de cadeaubon u per post toegestuurd. Kijk hier voor alle informatie over  de Massage Cadeaubon bij Corpus & Anima.

 

endfaq

{accordionfaq faqid=accordion3 faqclass="cupertinofaq greenarrow headerbackground headerborder contentbackground contentborder round3" active=0}

 

 

Heeft u een andere vraag? Deze kunt u stellen via het contactformulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Tuina therapeut, acupuncturist, sportmasseur Alkmaar | Egmond | Heiloo |Castricum

Bij wie kunt u terecht?

Ons team bestaat op dit moment uit twee therapeuten/ behandelaars: Henning en Mariana. Beide zijn gediplomeerd Tuina therapeut, Tuina masseur, Acupuncturist, sportmasseurDorn methode  behandelaar en klassiek masseur.
U bepaalt natuurlijk zelf van wie u een behandeling of consult wilt. Bij twijfel kunnen wij u adviseren.

Onze specialisatie is steeds meer de behandeling van (pijn)klachten. Hiervoor zijn Tuina Therapie en acupunctuur uitermate geschikt, omdat de Traditionele Chinese Geneeswijzen meer handvatten bieden om zowel het symptoom als de oorzaak ervan te vinden en te behandelen. Daarbij kunnen wij ook cupping en moxa inzetten.

Ook werken we veel met sporters. Denk hierbij aan het ondersteunen van herstel bij blessures, zorgen dat het lichaam beter in balans komt en blijft naast het sporten, voorbereiding en nazorg bij belangrijke sportprestaties/evenementen..

Heeft u vragen, kunt u altijd eerst contact met ons opnemen.

Hoe werken wij?

Onze benadering is holistisch: we benaderen het fysieke, geestelijke en emotionele niveau als een geheel, in plaats van op zichzelf staand. Is er op één niveau iets uit balans, dan wordt dit op andere niveaus voelbaar of zichtbaar.

Anti-stress massage

ontspanningsmassage
Lichaamsmassage gericht op stressvermindering

Klassieke massage Egmond

klassieke massage
Activerende en balancerende lichaamsmassage