3 items tagged "TCM"

Resultaten 1 - 3 van 3

Geslaagd: Tuina Therapeut!

Tuina TherapeutWe did it!

Na drie jaar onderdompeling in de TCG (traditionele Chinese geneeswijzen) en heel veel studie- en praktijkuren verder, was zondag 2 juli de dag van ons eindexamen voor de opleiding voor Tuina Therapeut bij Academie Bo-Yi in Zoetermeer. Dit is een geaccrediteerde HBO-opleiding, en de reden dat wij voor Bo-Yi hebben gekozen, is het hoge niveau van Tuina dat daar wordt onderwezen en de grondige, praktische training in therapeutisch denken en handelen.

En we hebben het gehaald! Nu zijn we niet alleen TuiNa masseur, maar ook TuiNa therapeut.

Net als al onze studiemaatjes, die veel voor ons hebben betekend door de opleiding heen.

Vergoeding van onze behandelingen TuiNa Therapie

Eenvoudige tips over voeding

Gezonde voeding en de traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM)

© Karla | Dreamstime Stock Photos  - salad
Voedingsleer heeft een belangrijke plaats in de traditionele Chinese Geneeswijzen (naast acupunctuur, kruidengeneeskunde, TuiNa en Qi Gong). Dat is niet zo gek, want voeding heeft invloed op je gezondheid. Wanneer je op een juiste manier eet, zal dit je lichaam optimale energie geven, een goede weerstand en vitaliteit.
Maar... wat is de juiste voeding? Dit verschilt natuurlijk per individu. En er zijn een heleboel specialisten die je op dit gebied verder kunnen helpen met een voedingsadvies op maat.
 
 
 
Omdat er vaak naar gevraagd wordt, en we zelf ook nieuwe inzichten krijgen, zullen we met enige regelmaat wat artikelen over voeding aan de website toevoegen.
 
Om mee te beginnen:

Voeding die je vitaliteit ondersteunt / het belang van een 'warme start'

Voeding die je vitaliteit ondersteunt

Het belang van een 'warme start' van je dag

© Karla | Dreamstime Stock Photos  - saladVoedingsleer heeft een belangrijke plaats in de traditionele Chinese Geneeswijzen (naast acupunctuur, kruidengeneeskunde, TuiNa en Qi Gong). Dat is niet zo gek, want voeding heeft invloed op je gezondheid. Wanneer je op een juiste manier eet, zal dit uw lichaam optimale energie geven, een goede weerstand en vitaliteit.
Maar... wat is de juiste voeding? Dit verschilt natuurlijk per individu. En er zijn een heleboel specialisten die je op dit gebied verder kunnen helpen met een voedingsadvies op maat.
 
Toch willen we een paar basis-tips voor gezonde voeding noemen.