5 items tagged "Dorn behandeling Alkmaar"

Resultaten 1 - 5 van 5

Corpus & Anima vanaf januari 2017 ook in Alkmaar

Corpus & Anima - Tuina Massage en Sportmassage in AlkmaarVanaf januari 2017 kunt u ook voor massagebehandelingen bij Corpus & Anima terecht in Alkmaar. Onze praktijk in Egmond-Binnen blijft daarnaast gewoon geopend.

Onze praktijkruimte in Alkmaar bevindt zich in het pand van 'Wakker bewustzijn' Westerweg 14, op loopafstand van het station en van het centrum.
Mariana en Henning zullen elk op een andere dag in Alkmaar praktijk houden. Bel ons voor meer informatie en om een afspraak te maken.

In Alkmaar geven wij:

 • TuiNa massage - een uitstekende massage bij pijnklachten, ter ondersteuning van algehele gezondheid, bij stresspreventie en klachten veroorzaakt door stress. Tuina massage is een traditionele Chinese medische massage, waarbij indien van toepassing ook gebruik kan worden gemaakt van Cupping en Moxa.
 • Sportmassage - deze wordt vanzelfsprekend veel toegepast in de sport. De aandacht is meer gericht op het lichaam in relatie tot de sport(en). Het bevordert herstel bij blessures en na zware trainingen, hoewel we hier moeten toevoegen dat TuiNa massage daar ook zeer geschikt voor is.
 • Klassieke massage - een algemeen activerende en balancerende lichaamsmassage.
 • Intuïtieve massage - een massage waarbij we geen methode volgen, maar onze intuïtie en handen.
 • Behandelingen met de Dorn Methode - bij klachten die voortkomen uit scheefstand in bekken en wervelkolom. Lees hier meer over de Dorn behandeling.

Kennismakingsmassage voor € 10,- op 7 februari: Body & Mind inspiratiedag 2016

Zondag 7 februari GRATIS BODY & MIND INSPIRATIEDAG in STAYOKAY Egmond.Body & mind inspiratiedag

Op deze GRATIS toegankelijke dag kunt u, naast het bezoeken van inspirerende stands ook diverse lezingen en workshops bijwonen.

Tevens is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding van
€ 10,00 bij Corpus & Anima  kennis te maken met de Dorn Methode - bij scheefstand in bekken en wervelkolom, wilt u meer weten over bijvoorbeeld Tuina massage- Chinese medische massage, ons aanbod in Stoelmassage (ook voor bedrijven en bij evenementen)? Loopt u dan gerust even bij ons langs.

U kunt u per e-mail of telefonisch van tevoren een plaatsje reserveren voor een kennismakingsbehandeling van ca. 20 minuten voor maar € 10,-. Nu aanmelden.  

Openingstijden: van 11:00 tot 18:00 uur, hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee.

Cursus Dorn Methode

Praktische 2-daagse cursus over de Dorn Methode voor o.a. masseurs en therapeuten die met het lichaam werken.

Zondag 22 maart en zondag 29 maart 2015, Vaassen.

Eind september en eind november verzorgde Corpus & Anima de 1-daagse cursus 'Leren werken met de Dorn Methode' bij centrum Zonnekruid in Vaassen. Er werd hard gewerkt en veel geoefend door alle deelnemers. Lees hier alles over deze cursus.

Om nog meer kwaliteit en gelegenheid te bieden om de Dorn Methode grondig te leren beheersen, is de tweedaagse cursus ontwikkeld. Deze zal op 22 en 29 maart 2015 voor het eerst worden gegeven.

De 1-daagse cursus is geaccrediteerd door KTNO - HBO niveau | LVNG | BATC.
Voor de 2-daagse cursus worden accreditaties aangevraagd.

 Heb je interesse in de Dorn Methode (als therapeut of masseur)? Schrijf je dan in via centrum Zonnekruid.

Kijk hier als je zelf een Dorn behandeling wilt reserveren.

Cursus werken met de Dorn Methode

Leer werken met de Dorn Methode

leren werken met de Dorn Methode

Praktische 2-daagse cursus over de Dorn Methode voor o.a. masseurs en therapeuten die met het lichaam werken.

Deze cursus wordt op uitnodiging gegeven.

Corpus & Anima heeft een 1-daagse en 2-daagse cursus 'Leren werken met de Dorn Methode' ontwikkeld, die ondermeer bij centrum Zonnekruid in Vaassen werd gegeven. Lees hier alles over deze cursus.

Voor wie?

Voor (sport)masseurs, personal trainers, bewegingstherapeuten e.a. kan het een geweldige aanvulling zijn in de praktijk om de oorsprong van juist deze klachten te kunnen aanpakken, waardoor het lichaam van de cliënt meer zal kunnen ontspannen en beter zal reageren op bijvoorbeeld een massage. Het is geen manuele therapie er wordt niets ‘gekraakt’.

 Heb je interesse in de Dorn Methode (als therapeut of masseur)? Helaas kun je deze niet meer via centrum Zonnekruid volgen. Maar bij voldoende deelnemers komen wij op uitnodiging deze cursus geven.

 

Ben je op zoek naar een behandelaar in de Dorn Methode? Vanaf januari 2017 geven wij ook Dorn Methode behandelingen in Alkmaar. En natuurlijk kun voor de Dorn behandeling ook in Egmond terecht.

Dorn Methode - bij scheefstand in bekken en wervelkolom

De Dorn Methode-behandeling is effectief bij:DornMethode verlicht klachten

 • Ischias, lumbago (spit)
 • Scoliose
 • Bekkeninstabiliteit
 • Een vastzittend / pijnlijk SI gewricht
 • (Lage) rugpijn
 • Hoofdpijnen/migraine
 • Sommige enkel, knie- en heupgewrichtsklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Spijsverteringsklachten (darmklachten, maagklachten)
 • Menstruatieklachten
 • Andere pijn-en bewegingsklachten die hun oorsprong hebben in scheefstand van wervels, beenlengteverschil.

De Dorn Methode werkt!

De Dorn Methode geeft zeer positieve resultaten!